Een kennismaking met whisky

Stel je kent whisky nog niet, hebt er wel een keer iets van gehoord of misschien zelfs wel eens één glas gedronken, maar je weet nog niet of het echt wat voor je is. Voor whisky geldt in elk geval: één glas is geen glas. Daarom zou een laagdrempelige proeverij iets voor jou zijn. Kennis maken met whisky kan op verschillende manieren:

Een rondje rond de wereld
whisky lijkt soms gebonden te zijn aan Schotland. Maar niets is minder waar. Bij deze proeverij ervaar je hoe over de hele wereld whisky wordt geproduceerd.

Schotland, een smaakexplosie
de termen vliegen je om de oren: single malt, blended, single cask , cask strength, non chill filtered. Je kunt ze allemaal tegenkomen op etiketten van whiskyflessen. Bij deze proeverij neem ik je mee door de verschillende whiskysoorten de Schotland rijk is.

Een rondje Schotse single malt
volgens de een het summun van de whisky, volgens de ander een niche in een door blended whisky gedomineerde wereld. Schotland kent verschillende whiskyregio’s, met elk hun eigen eigenaardigheden. Bij deze proeverij ondernemen we een reis door het Schotse landschap.

Wil je over een van de bovenstaande proeverijen meer weten? Neem dan contact op via de contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top