Meteen naar de inhoud

Een kennismaking met whisky

Stel je kent whisky nog niet, hebt er wel een keer iets van gehoord of misschien zelfs wel eens één glas gedronken, maar je weet nog niet of het echt wat voor je is. Voor whisky geldt in elk geval: één glas is geen glas. Daarom zou een laagdrempelige proeverij iets voor jou kunnen zijn. Kennis maken met whisky kan op verschillende manieren:

shallow focus photography of brown globe

Een rondje rond de wereld
whisky lijkt soms gebonden te zijn aan Schotland. Maar niets is minder waar. Whisky is, anders dan bijvoorbeeld Cognac, een drank die in principe overal ter wereld gemaakt kan worden. Ieder land heef zo zijn eigen regels en richtlijnen, maar het distilleren van een graanbeslag kan overal ter wereld. Bij deze proeverij ervaar je hoe over de hele wereld whisky wordt geproduceerd.
(kosten afhankelijk van groepsgrootte tussen de € 20,- en € 30,-)

road landscape water mountain

Schotland, een wereld aan whisky
de termen vliegen je om de oren: single malt, blended malt, single grain, blended, single cask , cask strength, non chill filtered. Je kunt ze allemaal tegenkomen op etiketten van whiskyflessen. Bij deze proeverij neem ik je mee door de verschillende whiskysoorten de Schotland rijk is.
(kosten afhankelijk van groepsgrootte tussen de € 20,- en € 30,-)

Een rondje Schotse single malt
volgens de een het summun van de whisky, volgens de ander een niche in een door de blends gedomineerde wereld. Schotland kent verschillende whiskyregio’s, met elk hun eigen eigenaardigheden. In al die regio’s wordt single malt whisky gemaakt. Bij deze proeverij ondernemen we een reis door het Schotse landschap.
(kosten afhankelijk van groepsgrootte tussen de € 25,- en € 35,-)