Meteen naar de inhoud

Whisky, een wereld vol verrassingen

Whisky heb je dus in allerlei soorten en maten. Ben je al aardig bekend met de beginselen van whisky, maar wil je een verrassende proeverij of op een specifiek onderdeel de diepte in? Dat kan aan de hand van een whiskyproeverij op maat. Hieronder staan een aantal suggesties.


Elk vat doet wat…
de langste tijd van het totale proces om te komen tot whisky is: het rijpen op een vat. In Schotland is het wettelijke vastgelegd dat dit minimaal een periode van drie jaar moet zijn, elders in de wereld worden andere richtlijnen gebruikt. De whiskywereld is door de bank genomen over één ding in elk geval eens: een belangrijk deel van de smaak komt tot stand in het vat. Elk vat doet dus wat unieks. In deze proeverij gaan we aan de hand van een aantal flessen, die elk op een ander type vat hebben gerijpt, zien wat het vat doet met de whisky.
(kosten afhankelijk van groepsgrootte tussen de € 35,- en € 45,-)

globe through glass

Eén regio, diverse smaken
van oudsher gebruikt men in Schotland een aantal regio’s om whisky’s te classificeren. De een gaat uit van vier, de ander van zes. Vaak wordt verondersteld dat de whisky’s uit een en dezelfde regio in de kern redelijk op elkaar lijken. In deze proeverij pakken we één whiskyregio uit Schotland en gaan we ontdekken in hoeverre deze whisky’s op elkaar lijken, of dat regio’s interessant zijn, maar niet alles bepalend.
(kosten afhankelijk van groepsgrootte tussen de € 35,- en € 45,-)

Op is op, een avondje single casks
eens in de zoveel tijd staat er op een etiket: single cask. Oftewel: er is voor deze specifiek whisky één vat gebruikt, wat betekent dat als deze flessen op zijn, deze whisky in deze vorm nooit meer terug zal komen. Single casks zijn boeiend, uniek en weten altijd te verrassen.
(kosten afhankelijk van groepsgrootte tussen de € 35,- en € 45,-)